beapop 2023

Bands BeaPop 2023 bekend

Op Koningsdag start vanaf 13.00 uur het BeaPop muziekfestival met bekende en beginnende bands uit de regio. Je bent van harte welkom op het Kennedyplein in Ulft; entree is gratis!

Status Quo Forever

De band is, zoals de naam al verraad, een Status Quo tribute band. De band is opgericht in 2017 en bestaat uit muzikanten met jarenlange ervaring. Vanaf de oprichting waren de ambities duidelijk: de nummer 1 Status Quo Tribute in Europa worden. Quo-fans prijzen de energie, het enthousiasme en de perfectie waarmee de nummers worden uitgevoerd door deze band. Ze zeggen dat het hen terugbrengt naar de hoogtijdagen van Status Quo, van eind jaren zestig tot begin jaren tachtig. Zelfs mensen die niet erg bekend zijn met de muziek van Status Quo, zullen verrast zijn door het grote aantal hits en de toegankelijkheid van de minder bekende nummers.

Sweet Milk

De Achterhoekse band SweetMilk is ontstaan rondom singer/songwriter Mike Mendels. Mike komt met de ideeën en werkt ze samen met Daniel uit tot liedjes die nooit meer uit je hoofd verdwijnen. Han, Jurgen en Remco maken de band compleet. Allemaal nuchtere, ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend in verschillende bands. Deze energieke podiumeenheid is een genot om naar te luisteren en te kijken.

De muziek van SweetMilk is eerlijk, verfrissend eenvoudig en herkenbaar. De teksten gaan over alledaagse onderwerpen waar iedereen zich in kan herkennen; de dagelijkse sfeer van het gewone leven. Deze diverse onderwerpen worden door de band treffend bezongen in soms stevige rocksongs, als ook in wat rustiger opgebouwde popnummers met verrassende muzikale wendingen.

En de naam SweetMilk? Dat is een knipoog naar oud-wielrenner Joop Zoetemelk. Hij was een nationale held, maar toch vooral erg bescheiden en gewoon. Hij was goed in wat hij deed, omdat hij het waarschijnlijk ook gewoon leuk vond… lekker fietsen. Net als SweetMilk het gewoon leuk vindt om lekker te spelen! Kom vooral kijken en luisteren naar de muziek op Koningsdag in Ulft.

Gunmill Governors

De roots van deze band liggen in een oefenruimte op een prachtige boerderij in de Achterhoek – windmolens op de achtergrond. Het is de perfecte omgeving, tussen de stallen en de paarden, voor een band met Southern- en Country rock als basis. De Governors bestaat uit vijf ervaren muzikanten die hun eigen stijl hebben gevonden: Southern Rock met een flinke scheut Country; muziek die je pakt met een warme Southern Feel.

Bob Toebes zorgt voor die typische Country gitaarsound die inmiddels zo kenmerkend is voor deze band. Jos Betting staat met zijn mondharp garant voor heerlijke melodieën. De ritmesectie wordt gevormd door Mark Klein Gunnewiek en Marnix Flikweert, die er samen voor zorgen dat het grooved, swingt en rockt – zoals het hoort. De zang van John Koldeweij, met het rauwe randje in zijn stem, past hier perfect bij.

Gunmill Governors wordt beïnvloed door bands als The Steel Woods, Blackberry Smoke en anderen en werkt momenteel aan eigen songs. Het plan is om in het voorjaar van 2023 een EP uit te brengen. Laat je tijdens Beapop verrassen door Gunmill Governors en waan je op een back porch in the deep South!

DAN Mango

Popmuziek waarop gedanst kan worden met een klein vleugje waarheid, zo omschrijft de band DAN Mango zijn muziek. DAN Mango is het project van producer, singer-songwriter en multi-instrumentalist Dante van Hasselt. Hij omschrijft liefde, pijn en hoop in een hip jasje. Samen met Pepijn Rözer op de bas, Siep Slutter op de drums en Mick van der Molen op de gitaar valt de sfeer precies op de juiste plek.

Chemical Clouds

Tijdens de Achterhoekse Band Competitie op 25 maart kreeg de band Chemical Clouds te horen dat zij optreden op Beapop. Chemical Clouds is een jonge indie pop-/rock band. Jeppe Haafs, Jesse Bouwmeister en Sjoerd Wolbert hebben de band opgericht in 2018. Jesse zorgt met zijn zang en gitaar voor de melodielijn en de rode draad. Daaronder leggen Jeppe op de drums en Sjoerd op de bas een strak en stevig fundament. Met intens en rockend gitaargeluid maakt Mees de band helemaal compleet.

Spölplaats

Dit jaar is er voor kinderen tijdens Beapop veel te beleven op de Spölplaats! Deze Spölplaats is, net als Beapop, tijdens Koningsdag te vinden op het Kennedyplein in Ulft.
Kinderen kunnen zich hier laten schminken, er zijn springkussens en er is een stormbaan. Verder kunnen kinderen zich dit jaar uitleven in de drumcaravan en ook kunnen kinderen luisteren naar muziek en dansen bij de silent disco!
Aan het einde van de ochtend, na de rondgang zijn kinderen ook al welkom voor diverse kinderspelen. Met een volle stempelkaart kan er nog een verrassing afgehaald worden!

Koningsnacht: DJ.I.M

Naast Beapop vindt er dit jaar nog een evenement plaats rond Koningsdag. Nieuw dit jaar is het feest tijdens Koningsnacht. In de feesttent op het Kennedyplein in Ulft barst op woensdagavond 26 april om 20:00 het feest los met DJ.I.M. De toegang tot het feest is gratis. Dus neem je vrienden mee en kom gezellig feesten tijdens Koningsnacht! Dit feest wordt, net als Beapop, georganiseerd door Oranjecomité Ulft Centrum & Zuid in samenwerking met Schuttersgilde Sint Hubertus Ulft.