OPTICKS op Beapop 2018

OPTICKS
Vier liefhebbers van mooie, tijdloze liedjes hebben elkaar gevonden in OPTICKS! Deze jongens laten horen en zien dat er tussen de Achterhoekse modder meer dan genoeg muzikaal leven verscholen zit.
In de korte tijd dat OPTICKS buiten de eigen studio bezig is hebben ze bij velen een onuitwisbare indruk achter gelaten. De intense liedjes met meerstemmige zang en poëtische teksten – soms als luisterlied verpakt, soms met bombastische gitaarsolo’s, altijd met overweldigende performance – weten elke muziekliefhebber te overtuigen.
Deze overtuigingskracht heeft de band ook weten te vast te leggen in de opnames. De band heeft In haar eigen OPTICKS – studio twaalf nummers opgenomen, precies zoals de band het wilde: perfect en tot in de puntjes verzorgd, maar toch oprecht en intens. Om deze zucht naar perfectie op schijf te vangen is er heel bewust gekozen om het geheel uit te brengen op vinyl (LP).
Opticks klinkt nu echt magisch. Met de komst van dit ‘self- titled’ album en de aansluitende tour wordt het startschot gegeven van de presentatie van een frisse, nieuwe, eigengereide band die haar liedjes graag aan de wereld wilt laten horen.
“Opticks… doet denken aan het betere werk van Elbow… Nederland is met Opticks
een nieuwe band rijker, waar we met recht trots op mogen zijn.” (Festivalinfo)
“Opticks valt op door fraaie meerstemmige zang en spannende songs die vaak in een
climax uitlopen” (Platomania)
“Perfect en tot in de puntjes verzorgd,..oprecht en intens” (Sneeuwpop)
Nominatie “Beste Album” (3voor12 GLD)
Nominatie “Beste Artwork” (3voor12 GLD)

OPTICKS op Beapop – 13:00 – 13:45 uur.

Opticks